Elnöki cikk listázó

Esemény - 2024. július 18.


Kövér László fogadta a Szlovák Köztársaság elnökét

Kövér László az Országházban fogadta Peter Pellegrinit, a Szlovák Köztársaság elnökét, aki Sulyok Tamás köztársasági elnök meghívására érkezett hivatalos látogatásra Budapestre.

A megbeszélésen a felek áttekintették a kétoldalú politikai kapcsolatokat, a nemzeti közösségeinket érintő kérdéseket, a visegrádi (V4) együttműködés, valamint az Európai Unió helyzetét, az országainkat érintő nemzetközi kihívásokat, beleértve az orosz-ukrán háborút, a béke mielőbbi megteremtésének lehetőségeit.

A szlovák államfő Budapesten Szöveg:	Budapest, 2024. július 18. Kövér László, az Országgyűlés elnöke (b) plenáris megbeszélést folytat Peter Pellegrini szlovák államfővel (j) az Országház Munkácsy termében 2024. július 18-án. MTI/Hegedüs Róbert

Magyarország soros Európai Unió Tanácsának elnökségéről szólva Kövér László elmondta, hogy minden erőnkkel azon leszünk, hogy az olyan kérdésekben amelyekben Szlovákia és Magyarország hasonló álláspontot képvisel, előre tudjunk lépni. A házelnök a hét fő prioritásból kiemelte az illegális migráció megfékezését.

Sajtóiroda / Fotó: MTI

2024. július 18.