Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Képviselõtársam! A két megjegyzését... hát... fogadjuk el ügyrendinek - de gondolom, szavazást nem kíván felettük. (Szórványos derültség.) S mivel mindkettõt nekem címezte, nagyon röviden hadd reagáljak.

Ami az írásbeliséget illeti, egyetértek, de a Ház az elõbb két ügyrendi szavazással ezt a kérdést eldöntötte. Ami pedig a miniszter urakat illeti, hadd mondjam, hogy többen közülük megkerestek, és szerettek volna a képviselõi helyükrõl beszélni, mert nyilvánvalóan nem mindegy, hiszen a Kormány még funkcióban van, ez mondandójukat is nyilvánvalóan befolyásolja, de ezt nem lehetett megoldani. Ezért például tegnap - ha emlékszik a tisztelt Ház - Kádár Béla miniszter úr a képviselõi helyére ült, de nem mûködött a gépe, és ezért beszélt a miniszteri helyérõl. Pusztán errõl van szó, s mivel ilyen kérések és kérdések érkeztek, ezért kénytelen voltam tájékoztatni a Házat, hogy a jelenlegi technika mellett nem megoldható, hogy adott esetben még a miniszteri helyrõl beszéljenek, egy más témánál, más megközelítésben pedig a képviselõi helyükrõl.

Errõl van tehát csak szó, úgyhogy kérem a tisztelt Házat és a miniszter urakat is - bár tudom, hogy ez nekik sem szerencsés -, ezt így vegyék tudomásul.

Ezek után javaslom, hogy folytassuk a vitát. Szólásra jelentkezett Szekeres Imre, MSZP.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage