Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Megkérem képviselõtársaimat, szíveskedjenek elfoglalni a helyüket, folytatjuk munkánkat.

Tisztelt Országgyûlés! (Az elnök csenget.) A Házszabály 64. § (1) bekezdése alapján bejelentem, hogy a két ciklus közötti idõszakban, illetõleg az új Országgyûlés megalakulása után a következõ képviselõk mentelmi jogának felfüggesztése iránt érkeztek megkeresések: Karakas János, Magyar Szocialista Párt; dr. Lusztig Péter, Magyar Szocialista Párt; Morvai Ferenc, Független Kisgazdapárt; dr. Torgyán József, Független Kisgazdapárt. (Derültség.) A megkereséseket megvizsgálás céljából kiadtam a mentelmi bizottságnak. (Általános zaj.)

Kérem képviselõtársaimat, foglaljanak helyet, mert olyan napirendi pontra térünk át, amelyben határozathozatal következik.

Személyi javaslatok megtárgyalása következik. Tájékoztatom a tisztelt Országgyûlést, hogy dr. Szekeres Imre frakcióvezetõ úr a Magyar Szocialista Párt részérõl, dr. Petõ Iván frakcióvezetõ úr a Szabad Demokraták Szövetsége részérõl és dr. Szabó Iván frakcióvezetõ úr a Magyar Demokrata Fórum részérõl személyi javaslatokat terjesztettek elõ.

A személyi javaslatok egyenkénti határozathozatala hosszú idõt vesz igénybe. Megkérdezem a tisztelt Országgyûlést, látja-e valaki akadályát annak, hogy valamennyi személyi javaslatról egyszerre határozzunk. (Nem jelentkezik senki.) Senki nem jelentkezett, akkor ennek megfelelõen fogunk eljárni.

Most pedig ismertetem a javaslatokat.

Az MSZP képviselõcsoportja dr. Jánosi György megüresedett helyére az oktatási bizottságba dr. Orosz Istvánt jelöli.

Az SZDSZ képviselõcsoportja dr. Világosi Gábor megüresedett helyére az alkotmányügyi bizottságba dr. Mészáros István Lászlót jelöli. Soós Károly Attila megüresedett helyére a költségvetési bizottságba Juhász Pált jelöli.

Dr. Szabó Iván, az MDF képviselõcsoportjának vezetõje bejelentette, hogy dr. Sepsey Tamás összeférhetetlenségi státusa megszûnt, így dr. Sepsey Tamást az önkormányzati bizottság és az emberi jogi bizottság tagjává jelöli.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e a személyi javaslatokkal. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 247 szavazattal, ellenszavazat nélkül, 2 tartózkodás mellett a személyi javaslatokat elfogadta.

Valamennyi újonnan megválasztott képviselõtársunknak sikeres és eredményes munkát kívánok. (Taps.)

Tájékoztatom a tisztelt Országgyûlést, hogy az MSZP képviselõcsoportja dr. Orosz István képviselõ urat, az oktatási bizottság tagját a bizottság elnökének jelölte. Kérem, hogy a bizottság soron következõ ülésén döntsön ebben a kérdésben.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a magyar-brit közös kiképzésrõl és gyakorlatról szóló országgyûlési határozati javaslat vitája és határozathozatala. Az elõterjesztést H/16. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Megadom a szót Keleti György honvédelmi miniszter úrnak, a napirendi pont elõadójának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage