Semjén Zsolt Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SEMJÉN ZSOLT (KDNP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! A gyógyszertári törvény miniszter úr által beterjesztett törvénymódosításával, annak szükségességével egyetértünk.

A törvénymódosítás érdemben nem nyúl bele a törvénybe, nem akar beleavatkozni a privatizációs vitába, inkább jogtechnikai jellegû.

A bizottsági munka során megfogalmazott módosításokban észrevételeink benne foglaltatnak. A bizottsági módosítások közül szeretném kiemelni a határidõre vonatkozót. Az eredeti l996. december 3l-i határidõ megítélésünk szerint pesszimista beállítottságú volt, az egy évvel korábbi határidõ reálisnak tûnik.

A törvény, amely annak idején a szakma kifejezett kérésére került napirendre és fogadtatott el, bizonyos kényszerítõ erõt jelent. Most szükséges lenne annak biztosítása, hogy a határidõ leteltekor nem újabb határidõ - módosítás lesz.

Mindezek alapján a Kereszténydemokrata Néppárt frakciója a bizottság általi módosításokkal a törvényjavaslatot elfogadhatónak ítéli, ezért "igen"-nel fogunk szavazni, azzal a megjegyzéssel, hogy várjuk a végleges megoldás felvázolását.

Köszönöm a szót és a figyelmet. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage