Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Mivel több képviselõtársunk nem jelzett hozzászólási szándékot, az általános vitát lezárom. Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e ezzel. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy az Országgyûlés 206 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett a módosító törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta. A törvényjavaslat részletes vitájára és határozathozatalára ma délután kerül sor. Felkérem ezért a szociális, valamint az önkormányzati bizottságot, hogy a módosító javaslatokat legkésõbb az ebédszünetben - esetleg együttes ülésen - tárgyalja meg.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a Magyar Köztársaság Országgyûlésének Házszabályáról szóló országgyûlési határozati javaslat általános vitájának folytatása. Az elõterjesztést új változatban H/28. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Emlékeztetem képviselõtársaimat, hogy a tegnapi napon csak az elõterjesztõi felszólalásra, illetõleg bizottsági vélemények meghallgatására kerülhetett sor, így ma elõször a vezérszónokok ismertetik frakciójuk álláspontját.

Tisztelt Országgyûlés! Megadom a szót dr. Bihari Mihálynak, az MSZP képviselõcsoportja vezérszónokának, és az elnöklést átadom Kóródi Máriának.

(Az elnöki széket dr. Kóródi Mária foglalja el.)

(dr. Trombitás Zoltánt Sasvári Szilárd váltja fel a jegyzõi székben.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage