Elnök Tartalom Következõ

                  Az Országgyûlés õszi ülésszakának 4. ülésnapja
                          1994. szeptember 13-án, kedden
                       (10.01 óra: Elnök: dr. Salamon László
             Jegyzõk: dr. Szilágyiné Császár Terézia és Boros László)


ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Köszöntöm jelenlévõ képviselõtársaimat és mindenkit, aki figyelemmel kíséri munkánkat. Õszi ülésszakunk 4. ülésnapját megnyitom. Bejelentem, hogy az ülés vezetésében dr. Szilágyiné Császár Terézia és Boros László jegyzõ képviselõtársaim lesznek segítségemre.

Tisztelt Országgyûlés! A mai ülésünkrõl való távolmaradását 27 képviselõtársunk elõre bejelentette. Képviselõtársaim jelzését kérem abban az esetben, ha a bejelentés ellenére mégis el tudtak jönni az ülésre. (Körülpillantva a teremben:) Nincs jelentkezõ.

Tisztelt Országgyûlés! Bejelentem, hogy a képviselõk száma jelenleg 386, így a határozatképességhez 194 képviselõ jelenléte szükséges. Most a jelenlevõk létszámának megállapítása következik. Kérem, nyomják meg az "igen"- gombot! (Megtörténik.)

Megállapítom, hogy az ülésteremben 223 képviselõ tartózkodik, illetõleg Schiffer képviselõ úr jelezte, hogy nem mûködik a gépe, tehát vele együtt 224- en vagyunk, az Országgyûlés tehát határozatképes. Kérem, Schiffer képviselõ úr gépének bekapcsolásáról szíveskedjenek intézkedni.

Tisztelt Országgyûlés! Napirend elõtt rendkívüli ügyben szólásra jelentkezett Torgyán József képviselõtársunk. (Derültség.) Megadom a szót.

Tartalom Következõ

Eleje Homepage