Szabó Iván Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZABÓ IVÁN, a Magyar Demokrata Fórum képviselõcsoportjának vezetõje: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Csak nagyon röviden szeretnék arra reagálni, hogy gondolom, az érdemi vitát, nem most kell az expóról lefolytatni.

Abban egyetértek Torgyán Józseffel - a Morvai-ügyet leszámítva, az nem a mi jogkörünkbe tartozik -, hogy egy pillanatnyilag joghatályos törvénnyel kapcsolatosan a kormány nincs abban a helyzetben, hogy amíg nem nyújtott be semmit a parlamentnek, azzal ellentétesen nyilatkozzék meg a Házban. Az a törvény az expóról rendelkezett, az a törvény az expo anyagi forrásairól is rendelkezett, és az elmúlt hónapokban semmi olyan adatot nem volt képes a kormány a tudomásunkra hozni, amely az expo megrendezhetõségét komoly, elmélyült tanulmányozás alapján megkérdõjelezhette volna.

(11.20)

Nem most van itt a helye. Én úgy hiszem, hogy nagyon örülnénk, ha - amit nagyon határozottan sürgetett a Magyar Demokrata Fórum már korábban, több héttel ezelõtt - benyújtaná végre a kormány, hogy mit akar az expóval, hogy legyen végre érdemi vita, mert itt azt halljuk, hogy nincs rá pénz. Mi egyszerûen nem is értjük, honnan lett egyszerre "nem lett pénz", mikor a törvény erre biztosítékokat adott, és egész egyszerûen az egész gazdaságpolitikai csomaggal együtt, azt megelõzõen kellene hogy megjelenjék, mert az az érzésem, hogy levegõben hadakozunk bizonyos, korábban megfogalmazott, és egyáltalán nem gazdasági kérdések tekintetében. Tehát azt hiszem, a kormány álláspontját nem egy napirend elõtti reflexióra, hanem a törvény módosítására vonatkozó javaslat benyújtásával és ahhoz benyújtott gazdasági érvrendszerrel lehetne cáfolni. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage