Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Ismertetem mai ülésnapunk várható programját, amely az elõre kiadott napirendi javaslatnak megfelelõen alakul, azaz a következõképpen:

Elõször a helyi önkormányzatokról szóló törvény módosítását indítványozó törvényjavaslat és a kapcsolódó alkotmánymódosítás helyi önkormányzatokkal összefüggõ része együttes általános vitájának folytatása következik; majd, ha még marad idõ,

a polgármesteri tisztség ellátásának egyes kérdéseirõl és az önkormányzati képviselõk tiszteletdíjáról rendelkezõ törvényjavaslat általános vitájának folytatásával s lehetõség szerint lezárásával fejezzük be mai ülésnapunk munkáját.

Tisztelt Országgyûlés! Mielõtt megkezdenénk a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat és a hozzá kapcsolódó alkotmánymódosítás együttes általános vitájának folytatását - az elõterjesztéseket a T/32. és T/45. számon kapták kézhez képviselõtársaim -, jelzem, hogy sok hozzászóló van ehhez a témához. A hozzászólók az eddig kialakult rendnek megfelelõen kormánypárti-ellenzéki sorrendben kapják meg a szót, figyelemmel arra, hogy egyes frakciók, mivel több hozzászóló van a frakciókból, sorrendet állapítottak meg.

Ennek megfelelõen elsõnek megadom a szót Tóth Pál MSZP-s képviselõnek, és átadom az elnöklést Maczó Ágnes alelnök asszonynak.

(Az elnöki széket G. Nagyné dr. Maczó Ágnes foglalja el.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage