Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm. Tisztelt Országgyûlés! Ismertetem mai ülésnapunk várható programját:

Elõször: a Magyar Köztársaság pótköltségvetésérõl szóló törvényjavaslat általános vitáját kezdjük meg;

ezt követi a helyi önkormányzatokról szóló törvény módosítását kezdeményezõ törvényjavaslat és az alkotmány helyi önkormányzatokkal összefüggõ részének módosítását kezdeményezõ törvényjavaslat együttes általános vitájának folytatása és lezárása;

végül a helyi önkormányzati képviselõk és a polgármesterek választásáról szóló törvény módosítását indítványozó törvényjavaslat és az alkotmány önkormányzati választásokkal összefüggõ részének módosítását indítványozó törvényjavaslat általános vitájának folytatása, lezárása, valamint a két törvényjavaslat részletes vitára bocsátása feletti határozathozatalok következnek.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a Magyar Köztársaság 1994. évi pótköltségvetésérõl szóló törvényjavaslat általános vitájának megkezdése. Az elõterjesztést T/60. számon, míg a hozzá kapcsolódó állami számvevõszéki véleményt B/62. számon kapták kézhez képviselõtársaim. Mai ülésnapunkon a miniszteri expozét követõen az Állami Számvevõszék alelnöke, illetõleg az egyes bizottságok ismertetik álláspontjukat. Jövõ heti ülésünkön az egyes frakciók vezérszónokai fejtik ki álláspontjukat, illetõleg lehetõség nyílik képviselõi felszólalásokra.

Most megadom a szót Békesi László pénzügyminiszter úrnak, a napirendi pont elõadójának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage