Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Megkérem képviselõtársaimat, foglalják el helyüket, hogy megkezdhessük a munkát. (Rövid szünet után:)

Tisztelt Országgyûlés! Elõször néhány tájékoztatást szeretnék adni a további munka menetérõl. Az egyik az, hogy a frakciók kérésének megfelelõen az interpellációk és a kérdések elhangzása után, fél 5-kor másfél órás szünetet tartanánk: a frakciók - késõbb megjelölendõ helyen - üléseket tartanak. Ezt 6 óráig tervezzük.

Ezt követõen kerülne sor a napirendi pontunkban szereplõ további kérdések megvitatására. Különösen felhívom tisztelt képviselõtársaim figyelmét, hogy ennek során szavazni kell a nyugdíjak ügyében, tehát kérem, hogy megfelelõ számban jelenjenek meg a 6 órai folytatásnál.

Tájékoztatom továbbá képviselõtársaimat, hogy a Magyar Közlöny 96. számában megjelent a Magyar Köztársaság Országgyûlésének Házszabályáról szóló országgyûlési határozat. E rendelkezés gyakorlati alkalmazására elsõ ízben a jövõ heti ülésünkön kerül sor. A szervezési és tájékoztatási titkárságon a Magyar Közlönybõl száz példány áll képviselõtársaim rendelkezésére. Annak érdekében, hogy képviselõtársaim számára megkönnyítsük az új Házszabály alkalmazását, a hétfõi ülésnap kezdetén tárgymutatóval és egyéb mellékletekkel ellátott kiadványt bocsátunk rendelkezésükre.

Tisztelt Országgyûlés! Mielõtt megkezdenénk az interpellációk és kérdések tárgyalását, szeretném felhívni az érintettek figyelmét, hogy az interpelláló képviselõnek - a házbizottság állásfoglalása alapján - három perc áll rendelkezésére interpellációjának indokolására, a miniszter, illetõleg államtitkár uraknak, hölgyeknek öt perc, a viszonválaszra két perc. Elkerülendõ, hogy megszakítsam akár az interpelláló képviselõt, akár a miniszter válaszát, kérném, hogy ezeket az idõket tartsák be.

Tisztelt Országgyûlés! Lányi Zsolt képviselõtársunk, Független Kisgazdapárt, interpellációt nyújtott be az ipari és kereskedelmi miniszterhez és a környezetvédelmi miniszterhez "Százhalombatta és a kelenföldi hõerõmû közötti nagynyomású gázszállító vezeték építésének ügye" címmel. Lányi Zsolt képviselõtársamat illeti a szó.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage