Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen.

Tisztelt Országgyûlés! Mint ahogy jeleztem, az azonnali kérdések órájára, az interpellációk és kérdések elmondására holnap 14 órától kerül sor.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik ma kezdõdõ ülésünk napirendjének megállapítása. A Házszabály 43. §-ának (3) bekezdése értelmében a napirendrõl történõ szavazásnál az Országgyûlés kézfelemeléssel szavaz.

A házbizottságnak az Országgyûlés ma kezdõdõ ülése napirendjére és idõtartamára vonatkozó ajánlását a hétvégi futárpostában kézhez kapták képviselõtársaim. Ennek alapján kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e a házbizottság ajánlásával. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többsége a házbizottság napirendi javaslatát elfogadta.

(Dr. Pálos Miklós: Bocsánat, és a "nem"-ek? Számolták?) Képviselõ úr, bocsásson meg, hát az már mégsem parlamenti rend, ha a helyérõl ülve bekiabál az elnöknek, hogy mi lesz ekkor vagy akkor! (Dr. Pálos Miklós: Elnézést kérek, elnök úr, csak megkérdeztem!) Megvan arra is a megfelelõ megoldás, képviselõ úr; ha a Házszabályt kellõ alapossággal áttanulmányozza, választ kap a kérdésére.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik az EXPO '96 Budapest Nemzetközi Szakkiállítás megrendezésének lemondásáról szóló törvényjavaslat általános vitájának folytatása. Az elõterjesztést T/93. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Tájékoztatom önöket, hogy mivel az elõterjesztés általános vitáját már korábban megkezdtük, a tárgyalás során a régi Házszabály rendelkezéseit kell alkalmaznunk. Emlékeztetem önöket, hogy múlt heti ülésünkön a bizottsági elõadók és a képviselõcsoportok vezérszónokai fejtették ki álláspontjukat, de nem került sor a külügyi bizottság kisebbségi álláspontjának ismertetésére.

Ezért elõször megadom a szót Csóti Györgynek, a külügyi bizottság alelnökének, aki a kisebbségi véleményt ismerteti.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage