Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyûlés! Határozathozatal következik. Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy a mentelmi jog felfüggesztése az 1990. évi LV. törvény 3. §-a (6) bekezdése, továbbá az új Házszabály 131. §-a (3) bekezdése értelmében a jelen lévõ országgyûlési képviselõk kétharmadának igen szavazatát igényli.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy a mentelmi bizottság ajánlásának megfelelõen felfüggeszti-e Morvai Ferenc országgyûlési képviselõ mentelmi jogát. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 227 igen szavazattal, 26 ellenszavazat és 10 tartózkodás mellett Morvai Ferenc mentelmi jogát felfüggesztette.

Tisztelt Országgyûlés! A mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság N/138. számon határozati javaslatot nyújtott be dr. Rapcsák András képviselõtársunk, KDNP, mentelmi ügyében. A bizottság indítványozza, hogy a Szegedi Városi Bíróság megkeresésével érintett ügyben az Országgyûlés dr. Rapcsák András országgyûlési képviselõ mentelmi jogát ne függessze fel.

Megadom a szót dr. Balsai Istvánnak, a mentelmi bizottság elõadójának, aki a bizottság javaslatát szóban is meg kívánja indokolni.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage