Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Megkérdezem, Rapcsák András kíván-e szólni. (Dr. Rapcsák András: Nem.) Nem kíván.

Tisztelt Országgyûlés! A határozathozatal következik. Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy a mentelmi jog felfüggesztése az 1990. évi LV. törvény 3. § (6) bekezdése, továbbá az új Házszabály 131. §-a (3) bekezdése értelmében a jelen lévõ országgyûlési képviselõk kétharmadának igen szavazatát igényli. Emlékeztetem önöket, hogy a bizottság úgy foglalt állást, hogy a képviselõ úr mentelmi jogát az Országgyûlés ne függessze fel.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy felfüggeszti-e dr. Rapcsák András országgyûlési képviselõ mentelmi jogát. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Tisztelt Országgyûlés! Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 6 igen, 248 ellenszavazat és 8 tartózkodás mellett dr. Rapcsák András mentelmi jogát nem függesztette fel.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a Magyar Köztársaság 1994. évi pótköltségvetésérõl szóló törvényjavaslat részletes vitájának folytatása és lezárása. Az elõterjesztést T/60. számon kapták kézhez képviselõtásaim. A részletes vita a régi Házszabály rendelkezései alapján történik.

Emlékeztetem önöket, hogy tegnapi ülésnapunkon nem került sor a költségvetési bizottság álláspontjának, illetve a bizottság ülésén megfogalmazódott kisebbségi véleménynek az ismertetésére. Ennek alapján elõször Hidasi Rezsõnek adom meg a szót, a költségvetési bizottság elõadójának. (Mozgás. - Zaj.)

Tisztelt Képviselõtársaim! Akik nem kívánják meghallgatni a bizottság véleményét, azok csendben hagyják el a termet! (Derültség.) Hidasi Rezsõ képviselõtársamé a szó.

(A jegyzõi széket Boros László és Sasvári Szilárd foglalja el.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage