Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a szerzõi jogról szóló 1969. évi III. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat részletes vitája. Az elõterjesztést T/135. számon kapták kézhez képviselõtársaim. Tájékoztatom önöket, hogy ez a részletes vita már az új Házszabály rendelkezései szerint történik. Az alkotmányügyi bizottság és a kulturális bizottság részletes vitára benyújtott ajánlását T/135/4. számon kapták kézhez képviselõtársaim. Megkérdezem a két bizottság elnökét, kívánják-e szóban kiegészíteni az elõterjesztett ajánlást. (Nem.) A bizottsági elnökök intettek, hogy nem kívánnak a kiegészítés lehetõségével élni.

Tisztelt Országgyûlés! A Házszabály 105. § (1) bekezdése értelmében a törvényjavaslat részletes vitája a módosításokkal érintett rendelkezések megvitatásából áll. Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy az új szerkezetû részletes vitában kizárólag a módosító javaslathoz vagy a módosító javaslattal érintett részhez lehet szólni. Továbbá arról is tájékoztatom képviselõtársaimat, hogy a részletes vita megkezdése elõtt kapcsolódó módosító javaslatot nyújtott be dr. Balsai István a Magyar Demokrata Fórum képviselõcsoportjából T/135/5. szám alatt.

Mivel a bizottsági ajánlásban két módosító javaslat található, ezekrõl külön-külön nyitom meg a vitát. Megkérdezem, hogy kíván-e valaki szólni az ajánlás 1. pontjához, amely a törvényjavaslat 1. §-ában a hatályos törvény 46/A § (3) bekezdésének módosítását kezdeményezi. Mielõtt a gombnyomással történõ felszólalásokra sor kerülne, arról is tájékoztatom képviselõtársaimat, hogy ehhez a ponthoz írásban elõzetesen két képviselõtársunk jelezte felszólalási szándékát, dr. Sepsey Tamás a Magyar Demokrata Fórumból, illetve dr. Kávássy Sándor a Független Kisgazdapártból.

Elõször dr. Sepsey Tamás képviselõ úrnak adom meg a szót. Látom, hogy képviselõtársaim a 2. ponthoz is adtak be felszólalási szándékot, ezért felhívom figyelmüket, hogy mondanivalójukat válasszák ketté, kétszer fognak külön-külön szót kapni, kétszer kell felszólalniuk. Tehát elõször Sepsey Tamás képviselõ úré a szó, és felkérem Kávássy képviselõ urat a felszólaláshoz történõ felkészülésre.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage