Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Igen. Köszönöm szépen. E kérdésben tehát nincs szükség az Országgyûlés állásfoglalására.

Mielõtt továbbmennénk, azért válaszolnom kell Varga László képviselõ úr szavaira, amiért kifogásolta, hogy szólni mertem, hogy egy perccel meghaladta a megszabott idõkeretet. Tájékoztatom képviselõtársaimat, hogy a Házszabályt a Magyar Országgyûlés elfogadta. A Házszabályban rögzített idõkeretek vannak a 116. § (3) bekezdésében. Mivel a mai napon nincsen annyi interpelláció és kérdés, hogy az idõkeretet kitöltené, ezért nem voltam olyan szigorú, hogy mindenkitõl megvonjam a szót.

(15.50)

Azonban elsõként dr. Varga László képviselõ úr több mint egy perccel haladta meg az idõkeretet. Ezért úgy gondoltam, nem lenne méltányos, ha szó nélkül hagynám az egy perc tíz másodperces idõkeret-túllépést. A szót tehát nem vontam meg, s ezért azt hiszem, nem kritika, hanem köszönet illetné az elnöklõt. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Tisztelt Országgyûlés! Pokorni Zoltán képviselõtársunk, a Fidesz képviselõcsoportja részérõl interpellációt nyújtott be a mûvelõdési és közoktatási miniszterhez "Kap-e szerepet a teljesítmény a magyar felsõoktatásban?" címmel. Pokorni Zoltán képviselõtársamat illeti a szó.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage