Burány Sándor Tartalom Elõzõ Következõ

BURÁNY SÁNDOR, a költségvetési és pénzügyi bizottság elõadója: Elnök Úr! Tisztelt Ház! Köszönöm a szót. A költségvetési és pénzügyi bizottság is megtárgyalta a T/199. számon benyújtott törvényjavaslatot.

Tekintettel a Házszabály 96. §-ára, elsõsorban abból a szempontból vizsgáltuk, hogy az Országgyûlés költségvetése a módosító javaslat megvalósításához szükséges fedezetet tartalmazza-e vagy sem. Ezt részben könnyen megtehettük, hiszen ezt egy korábbi bizottsági ülésünkön már véleményeztük. Azonban rövid zavart okozott, hogy az elõterjesztõ a vita egy bizonyos pontján arra az érdeklõdõ kérdésre nem tudott egyértelmû választ adni, hogy az Interparlamentáris Unió vezetõsége hány fõbõl áll, és így az ezzel összefüggõ pénzügyi kérdéseket nem tudtuk megítélni. Némi konzultáció következett ekkor, és itt a házbizottsági tárgyalás, illetve a korábbi parlamenti gyakorlat alapján Bakos Emil úr tájékoztatott bennünket arról - mint az Országgyûlés Hivatalának fõkönyvelõje -, hogy tulajdonképpen összesen hat fõrõl van szó, nevezetesen az elnökrõl, az elnök helyetteseirõl és három vezetõségi tagról. Az Országgyûlés Hivatala korábban számolt ezzel a plusz három fõ vezetõségi taggal, így a fedezet megnyugtató módon rendezõdött.

E rövid kitérõ és vita után és következtében a költségvetési és pénzügyi bizottság 20 igen szavazattal, 5 tartózkodás mellett támogatta a törvényjavaslatot.

Köszönöm szépen a türelmet. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage