Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm. Tisztelt Képviselõtársaim! Az elõterjesztéshez írásban elõre senki sem jelentkezett felszólalásra. Megkérdezem képviselõtársaimat, kíván-e valaki felszólalni. (Senki sem jelentkezik.)

Tisztelt Országgyûlés! Mivel felszólalási szándékot senki nem jelzett, felhívom figyelmüket, hogy részletes vitára nem kerül sor; az általános vita lezárását követõen a törvényjavaslat elfogadásáról kell döntenünk.

Tisztelt Országgyûlés! Mielõtt a vitát lezárnám, megkérdezem dr. Hack Péter képviselõ urat, a napirendi pont elõadóját, hogy kíván-e válaszolni az elhangzottakra. (Derültség. - Dr. Hack Péter: Nem kívánok.) Nem kíván.

Tisztelt Országgyûlés! Az általános vitát lezárom, a határozathozatal következik.

Mivel az elõterjesztéshez módosító javaslat nem érkezett, kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e az országgyûlési képviselõk tiszteletdíjáról, költségtérítésérõl és kedvezményeirõl szóló 1990. évi LVI. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 283 igen szavazattal, 9 ellenében, 18 tartózkodás mellett az elõterjesztést elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik az EXPO '96 Budapest Nemzetközi Szakkiállítás megrendezésének lemondásáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosító javaslatok határozathozatala. Az elõterjesztést T/93. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Tisztelt Országgyûlés! Tájékoztatom képviselõtársaimat, hogy az elõterjesztés határozathozatala még a régi Házszabály szerint történik. A benyújtott módosító javaslatokról együttes jelentés készült T/93/6. és kiegészítõ jelentés T/93/9. számon. Határozathozatalunk során az alapjelentést követjük.

Emlékeztetem önöket, hogy a részletes vita lezárása után még nem került sor az elõterjesztõ válaszára.

Megadom a szót Soós Károly Attila ipari és kereskedelmi minisztériumi államtitkár úrnak.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage