Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Az azonnali kérdések, a kérdések és az interpellációk elmondására, szokásaink szerint, holnap 14 órától kerül sor.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik ma kezdõdõ ülésünk napirendjének megállapítása. A szavazás a Házszabály rendelkezésének megfelelõen kézfelemeléssel történik. A Házbizottság - az Országgyûlés ma kezdõdõ ülése napirendjére és idõtartamára vonatkozó - ajánlását a hétvégi futárpostában kézhez kapták képviselõtársaim.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e a Házbizottság ajánlásával? Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Tisztelt Országgyûlés! Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többsége a házbizottság napirendi javaslatát elfogadta. Itt hívom fel képviselõtársaim figyelmét, hogy az állampolgári jogok országgyûlési biztosáról szóló elõterjesztés elfogadásához a jelen levõ képviselõk kétharmadának, míg az ezzel kapcsolatos alkotmánymódosításhoz az összes képviselõ kétharmadának, azaz 258 képviselõnek az "igen" szavazata szükséges.

Tisztelt Országgyûlés! Múlt keddi ülésnapunkon az ügyészségi szolgálati viszonyról és az ügyészségi adatkezelésrõl szóló törvényjavaslat általános vitáját lezártuk, de a részletes vitára bocsátásról nem döntöttünk. Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára! Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - Több képviselõ jelzi, hogy nem mûködik a gépe.)

Akinek nem mûködik a gépe, kérem, kézfelemeléssel szavazzon! Igennel szavaznak? (A jelentkezõk közbeszólásai: Igen.) Tíz.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 219 igennel, ellenszavazat nélkül, 3 tartózkodással a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik az adózás rendjérõl szóló 1990. évi XCI. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat és a magánszemélyek jövedelemadójáról szóló 1991. évi XC. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat, valamint a társasági adóról szóló 1991. évi LXXXIV. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitájának megkezdése.

Az elõterjesztéseket T/231., T/232. és T/233. számon kapták kézhez képviselõtársaim. Ugyancsak kézhez kapták a bizottságok ajánlásait. Megadom a szót dr. Békesi László pénzügyminiszter úrnak, aki a három elõterjesztéshez együttes expozét tart.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage