Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Kérem képviselõtársaimat, foglalják el a helyüket, rövidesen szavazásra kerül sor, és kívánatos, hogy addigra határozatképes legyen a Ház.

Tisztelt Országgyûlés! A bizottsági elnöki értekezlet javaslata alapján bizottsági ajánlás elkészítésére a következõ bizottságokat jelölöm ki. (Nagy zaj.) Kérem, foglaljanak helyet! Tehát:

a Magyar Köztársaság és a Kínai Népköztársaság között a beruházások elõsegítésérõl és kölcsönös védelmérõl aláírt megállapodás kihirdetését kezdeményezõ törvényjavaslatra a gazdasági bizottságot;

a Magyar Köztársaság és Kuvait állam között a beruházások elõsegítésérõl és kölcsönös védelmérõl aláírt megállapodás kihirdetését indítványozó törvényjavaslatra kijelölöm a gazdasági bizottságot;

a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény módosítását kezdeményezõ törvényjavaslatra kijelölöm a szociális bizottságot és az önkormányzati bizottságot;

a Magyar Köztársaság és a Svájci Államszövetség között aláírt választottbírósági és békéltetési szerzõdés megerõsítésérõl rendelkezõ országgyûlési határozati javaslatra kijelölöm az alkotmányügyi bizottságot és a külügyi bizottságot;

tárgysorozatba vételre való döntésre a tulajdonviszonyok rendezése érdekében az állam által az állampolgárok tulajdonában igazságtalanul okozott károk részleges kárpótlásáról szóló törvény módosítását indítványozó törvényjavaslatra kijelölöm a mezõgazdasági bizottságot.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a társadalombiztosítás pénzügyi alapjainak 1994. évi költségvetésérõl szóló, az 1994. évi L. törvénnyel módosított 1993. évi XCV. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat határozathozatala. Az elõterjesztést T/255. számon, a szociális bizottság ajánlását pedig T/255/2. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Emlékeztetem önöket, hogy a tegnapi ülésnapunkon az általános vitát lezártuk. Mivel módosító javaslatot senki nem nyújtott be, a Házszabály rendelkezésének megfelelõen részletes vitára nem kerül sor. A törvényjavaslat elfogadásáról kell döntenünk.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a társadalombiztosítás pénzügyi alapjainak 1994. évi költségvetésérõl szóló, az 1994. évi L. törvénnyel módosított 1993. évi CXV. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 226 igen szavazattal, 1 ellenszavazattal, 20 tartózkodással a törvényjavaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a Magyar Köztársaság alkotmányáról szóló 1949. évi XX. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat határozathozatala. Az elõterjesztést T/150. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Emlékeztetem önöket, hogy az általános vitát tegnapi ülésnapunkon lezártuk, de nem került sor a miniszteri válaszadásra. Megadom a szót dr. Vastagh Pál igazságügy-miniszter úrnak, aki jelezte, hogy az állampolgári jogok országgyûlési biztosáról szóló elõterjesztéssel együttes zárszót kíván tartani. Megadom a szót miniszter úrnak.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage