Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen.

Tisztelt Országgyûlés! Az általános vitát lezárom, a határozathozatal következik. Mivel az elõterjesztéshez módosító javaslat nem érkezett, kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a kerületi bíróságok elnevezésérõl szóló törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 287 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 2 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik az Országgyûlés bizottságairól, tisztségviselõirõl és tagjairól szóló országgyûlési határozati javaslat általános vitája és határozathozatala.

A házbizottság elõterjesztését H/250. számon kapták kézhez képviselõtársaim. Felszólalásra elõzetesen írásban senki nem jelentkezett. Megkérdezem képviselõtársaimat, hogy kíván-e valaki szólni. (Senki nem jelentkezik.) Hozzászólási szándékot egyetlen képviselõtársam sem jelzett, és az elõterjesztéshez módosító javaslat sem érkezett, ezért felhívom figyelmüket, hogy részletes vitára nem kerül sor. Az általános vita lezárását követõen a törvényjavaslat elfogadásáról kell döntenünk. Megkérdezem, hogy van-e ezzel kapcsolatban bárkinek észrevétele. (Senki nem jelentkezik.) Nincs.

Tisztelt Országgyûlés! Az általános vitát lezárom, a határozathozatal következik.

Tisztelt Országgyûlés! A képviselõtársaim által kézhez kapott határozati javaslatban elírási hiba történt. A nemzetbiztonsági bizottság tagjainak felsorolásából kimaradt dr. Kövér László képviselõ úr, a Fidesz részérõl. (Zaj.) Továbbá felhívom figyelmüket arra, hogy az Országgyûlés múltheti ülésén Raskó György képviselõ úr (Magyar Demokrata Fórum) lemondása miatt megüresedett helyére dr. Varga István képviselõ urat (Magyar Demokrata Fórum) választotta a környezetvédelmi bizottság tagjává. Ezt a határozati javaslatban lábjegyzettel jelezték.

Kérem a tisztelt Országgyûlést, hogy mindezek figyelembevételével határozzon. Mivel az elõterjesztéshez módosító javaslat nem érkezett, kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy figyelemmel az imént elhangzott megjegyzésekre is, elfogadja-e az Országgyûlés bizottságairól, tisztségviselõirõl és tagjairól szóló országgyûlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 287 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 2 tartózkodás mellett az országgyûlési határozati javaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a mentelmi ügy. A mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság H/287. számon határozati javaslatot nyújtott be Bogárdi Zoltán képviselõtársunk mentelmi ügyében. A bizottság indítványozza, hogy a Gyõri Városi Bíróság megkeresésével érintett ügyben az Országgyûlés Bogárdi Zoltán országgyûlési képviselõ mentelmi jogát függessze fel.

Megadom a szót dr. Isépy Tamásnak, a mentelmi bizottság alelnökének, aki a bizottság javaslatát szóban is meg kívánja indokolni.

Isépy Tamást illeti a szó.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage