Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! A határozathozatal következik. Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy a mentelmi jog felfüggesztése az 1990. évi LV. törvény 3. § (6) bekezdése, továbbá a Házszabály 131. § (3) bekezdése értelmében a jelenlévõ országgyûlési képviselõk kétharmadának "igen" szavazatát igényli.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy a mentelmi bizottság javaslatának megfelelõn felfüggeszti-e Bogárdi Zoltán országgyûlési képviselõ mentelmi jogát? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 272 igen szavazattal, 5 nem szavazattal, 9 tartózkodással Bogárdi Zoltán mentelmi jogát felfüggesztette.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik az ügyészségi szolgálati viszonyról és az ügyészségi adatkezelésrõl szóló törvényjavaslat részletes vitája. (Sok képviselõ elhagyja az üléstermet.) Az elõterjesztést T/134. számon kapták kézhez képviselõtársaim. Az alkotmányügyi bizottság ajánlását T/134/18. számon kapták kézhez.

Tisztelt Országgyûlés! A Házszabály 105. § (1) bekezdése értelmében a törvényjavaslat részletes vitája a módosításokkal érintett rendelkezések megvitatásából áll. Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy az új szerkezetû részletes vitában kizárólag a módosító javaslathoz, vagy a módosító javaslattal érintett részhez lehet hozzászólni.

A jelentés 1. pontja a törvényjavaslat címének megváltoztatását kezdeményezi. A Házszabály 105. § (2) bekezdése értelmében erre elõterjesztett módosító javaslat kapcsán a részletes vita végén kerül sor. A Házszabály 105. § (4) bekezdése értelmében az Országgyûlés döntése szükséges ahhoz, hogy az egyes részletrendelkezések tárgyalását összekapcsoljuk. Ennek megfelelõen indítványozom az ajánlás számozatlan pontjai tárgyalásának összekapcsolását, amely a törvényjavaslat 3. § (1) bekezdése a) pontjának, 11. § (1) bekezdés b) pontjának, 15. § (1) bekezdése szövegpontosítását kezdeményezi.

Az indítványról kézfelemeléssel határoz az Országgyûlés. Kérem, szavazzanak! (A képviselõk látható többsége felemeli a kezét.) Megállapítom, hogy az Országgyûlés az indítványt elfogadta.

Megkérdezem, kíván-e valaki szólni a három módosító javaslathoz kapcsolódóan? (Senki sem jelentkezik.) Nem kíván.

Megkérdezem, kíván-e valaki szólni az ajánlás 2. pontjához, amely a törvényjavaslat 10. § (2) bekezdése módosítását kezdeményezi? (Senki sem jelentkezik.) Nem kíván.

(18.00)

Mivel felszólaló nincs, a részletes vita e szakaszát lezárom.

Megkérdezem, kíván-e valaki szólni az ajánlás 3. pontjához, amely a törvényjavaslat 13. §-a és az elõtte levõ cím módosítását kezdeményezi. (Nincs jelentkezõ.) Nem kíván. Ezért a részletes vita e szakaszát lezárom.

A Házszabály 105. §-a (4) bekezdése értelmében indítványozom az ajánlás 4., 5., 6., 9., 10., 12., 14., 15., 17., 18., 20., 27., 28., 29. és 41. pontjai tárgyalásának összekapcsolását.

Az indítványról kézfelemeléssel határoz az Országgyûlés. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy az Országgyûlés az indítványt elfogadta.

Megadom a szót dr. Balsai István képviselõnek, (Magyar Demokrata Fórum), aki elõzetesen jelentkezett felszólalásra. Egyben átadom az elnöklést Salamon László alelnök úrnak.

(Az elnöki széket dr. Salamon László foglalja el.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage