Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyûlés! Az azonnali kérdések órájára az ebédszünetet követõen 14 órától kerül sor.

Engedjék meg, hogy ismertessem mai ülésnapunk programját.

Elõször a Magyar Köztársaság 1995. évi költségvetésérõl szóló törvényjavaslat általános vitáját folytatjuk a vezérszónoki felszólalásokkal.

Az ebédszünet után 14 órától kerül sor az azonnali kérdések és válaszok órájára.

Ezután a kérdések és az interpellációk következnek.

A délutáni szünetet követõen körülbelül 16 óra 45 perctõl elõterjesztések bizottsági kiadásáról tájékoztatom az Országgyûlést.

Ezután képviselõi önálló indítvány sürgõs tárgyalásáról, illetõleg részletes vitára bocsátásukról határozunk.

Majd az Alkotmánybíróságról szóló 1989. évi XXXII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat és a hozzákapcsolódó alkotmánymódosítás együttes általános vitájának lezárására és határozathozatalukra kerül sor.

Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy az Alkotmánybíróságról szóló törvényjavaslat elfogadásához a jelen lévõ képviselõk kétharmadának, míg az alkotmány-módosításhoz az összes képviselõ kétharmadának, azaz 258 képviselõnek "igen" szavazata szükséges.

Ezután a Magyar Köztársaság és a Szlovén Köztársaság között aláírt szabadkereskedelmi megállapodás megerõsítését indítványozó országyûlési határozati javaslat általános vitájára és határozathozatalára kerül sor.

Ezt követõen az ügyészségi szolgálati viszonyról és az ügyészségi adatkezelésrõl szóló törvényjavaslat módosító javaslatairól szavaz az Országgyûlés.

A határozathozatalt követõen a Magyar Köztársaság 1995. évi költségvetésérõl szóló törvényjavaslat általános vitájának folytatásával zárjuk mai ülésnapunk munkáját.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a Magyar Köztársaság 1995. évi költségvetésérõl szóló törvényjavaslat általános vitájának folytatása a vezérszónoki felszólalásokkal.

Az elõterjesztést T/210. számon, az Állami Számvevõszék kapcsolódó véleményét T/210/1. számon, a bizottságok ajánlásait pedig T/210/3-16. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

A törvényjavaslatot az Országgyûlés, tegnapi döntésének megfelelõen, 30 órás idõkeretben tárgyalja. Felkérem jegyzõ képviselõtársaimat, hogy az elhangzott felszólalások idejét rögzítsék, és az egyes képviselõcsoportok fennmaradó idõkeretét folyamatosan regisztrálják.

Elõször megadom a szót dr. Petõ Ivánnak, a Szabad Demokraták Szövetsége képviselõcsoportja vezérszónokának.

(9.20)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage