Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! A zárószavazás következik.

Elõször a módosító javaslatról határozunk. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e az alkotmányügyi bizottság T/233/100. számú módosító javaslatát. Az elõterjesztõ a javaslattal nem ért egyet. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 74 igennel, 157 ellenszavazattal, 5 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el. (Soós Károly Attila jelentkezik.) Hogyan szavaz Soós Károly Attila képviselõtársunk? Kérem a gépét bekapcsolni. (Soós Károly Attila: Igen.) Igennel. Akkor az elõbbi kimondott határozatot úgy módosítom, hogy 75 igent kapott a javaslat.

Kérdezem ezek után a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a magánszemélyek jövedelemadójáról szóló 1991. évi XC. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 174 igennel, 73 ellenszavazattal, tartózkodás nélkül a törvényjavaslatot elfogadta.

(10.40)

A KDNP-frakció írásban elõre jelezte, hogy dr. Surján László a Házszabály 50. § (6) bekezdése alapján háromperces nyilatkozatban meg kívánja indokolni a képviselõcsoport szavazását.

Megadom a szót dr. Surján László képviselõtársunknak.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage