Surján László Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SURJÁN LÁSZLÓ (KDNP): Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Nem sokáig kívánom figyelmüket igénybe venni. Gondolom, a vita folyamán elhangzottak alapján senkit nem lep meg, hogy a Kereszténydemokrata Néppárt elutasítja ezt a törvényjavaslatot. Engedjék meg, hogy elutasításunk indoklásaképpen egy konkrétumot is megemlítsek.

Ez a törvényjavaslat oly változásokat hoz létre a családok jövedelmi viszonyaiban, mely megítélésünk szerint nem felel meg azoknak a szándékoknak, amelyeket maga a törvénymódosító megjelölt. Ha 1995 folyamán egy olyan családban, amelyben három gyermeket nevelnek és 6 százalékos bruttó bérnövekedésben részesülnek, azt fogják tapasztalni, hogy január folyamán kevesebb lesz a borítékban, mint decemberben volt. Azok az adómódosítások, amelyek ezekre a családokra hatnak, egy olyan jövedelemnövekedéssel, amelyet a kormányzat reálisnak tartott, nevezetesen ezt ajánlotta a közalkalmazottaknak és ezt ajánlotta a vasút területén dolgozóknak is, ez a 6 százalékos béremelés nem lesz képes a személyi jövedelemadóban bekövetkezett elvonásokat kompenzálni.

Megítélésünk szerint ez olyan különbséget hoz létre gyermekes és gyermektelen családok között, amely semmiképpen meg nem engedhetõ, és ezért elutasítjuk ezt a törvényjavaslatot. Köszönöm a figyelmüket. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage