Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. A beterjesztett és elutasított törvényjavaslatokkal kapcsolatosan a délutáni ülés folyamán kerül sor az elõterjesztésekre és a határozathozatalokra.

Tisztelt Országgyûlés! Bejelentem, hogy a kormány benyújtotta a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 1993. évi költségvetésének végrehajtásáról szóló törvényjavaslatát T/400. számon. A kormány ugyancsak benyújtotta a számvitelrõl szóló törvény módosításáról szóló javaslatát T/394. számon. E két elõterjesztés bizottsági kiadására a következõ bizottsági elnöki értekezlet után kerül sor.

Tisztelt Országgyûlés! Herbály Imre és Simon József képviselõk, Magyar Szocialista Párt, sürgõsségi kérelemmel önálló indítványt terjesztettek elõ a gazdasági kamarákról szóló törvény módosítására T/401. számon. Az elõterjesztõknek a Házszabály 46. § (2) bekezdése értelmében két perc áll rendelkezésre az indoklásra. Megkérdezem, kíván-e valamelyikük élni ezzel a lehetõséggel. (Senki sem jelentkezik.) Nem kíván, köszönöm szépen. Az elõterjesztést megtárgyalásra kiadom a gazdasági bizottságnak.

Tisztelt Országgyûlés! A holnapi napon kezdõdik az Országgyûlés téli rendkívüli ülésszaka. Emlékeztetem önöket, hogy ennek részletes szabályait a Házszabály 39. §-a tartalmazza. Felhívom képviselõtársaim figyelmét arra, hogy például a képviselõi önálló indítványok rendkívüli ülésszakban történõ tárgyalásához 77 országgyûlési képviselõ írásbeli kérelme szükséges.

Soron következik mai ülésünk napirendjének megállapítása. A házbizottság az Országgyûlés mai ülése napirendjére, idõtartamára vonatkozó ajánlását a hétvégi futárpostában kapták kézhez képviselõtársaim. A házbizottság tegnapi ülését követõen új változat készült, amit reggel az aláírásnál kaptak meg képviselõtársaim. Kérdezem tehát a tisztelt Országyûlést, hogy egyetért-e a házbizottság új változatban beterjesztett ajánlásával. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak. (Szavazás.) Köszönöm szépen.

Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többsége a házbizottság mai ülésre vonatkozó napirendi javaslatát elfogadta.

Soron következik a foglalkoztatás elõsegítésérõl és a munkanélküliek ellátásáról szóló 1991. évi IV. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitája. Az elõterjesztést T/370. számon, a foglalkoztatási és munkaügyi bizottság ajánlását pedig T/370/1. számon kapták kézhez képviselõtársaim. Megadom a szót Kósáné dr. Kovács Magda munkaügyi miniszternek, a napirend elõadójának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage