Tímár György Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TÍMÁR GYÖRGY (FKGP): Igen tisztelt Igazságügy-miniszter Úr! Pár héttel ezelõtt a parlament azonnali kérdések órája megnevezésû részében indítványoztam az ön által irányított minisztérium általam nagyon tisztelt államtitkárnõje útján, hogy az alapvetõ emberi jogokkal, illetõleg érvényesítési útjaikkal kapcsolatos nemzetközileg releváns joganyagokat - tehát azokat, amelyeket a köznyelv a strasbourgi emberi jogi bírósághoz fordulás anyagi és eljárásjogi tényeiként határoz meg - szíveskedjék a magyar kormányzat, illetõleg a magyar igazságügyi kormányzat a hivatalos lapban megjelentetni azért, mert a hatályos jogszabályi elõírásaink szerint ez tekinthetõ jogforrásnak.

Most szeretném, ha igazságügy-miniszter úr egyértelmûen kifejezné azt az álláspontját, hogy érheti-e joghátrány az átlag állampolgárt, a jogalanyt annak alapján, hogy a jogait, lehetõségeit, netán kötelezettségeit ebben a jogérvényesítési irányban nem ismerte meg azért, mert sajnálatos körülmények folytán elmaradt ezek közzététele.

Másik kérdésem: legjobb tudomásom szerint az alaptalan büntetõjogi hátrányokkal kapcsolatos kárrendezési eljárások során az egyes megyei bíróságok részére olyan információ érkezett, hogy a kártérítések összegét a megye bírói költségvetésének terhére kell folyósítani.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage