Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm. Tisztelt Országgyûlés! Dr. Torgyán József képviselõtársunk, a Független Kisgazdapárt frakciójából, kérdést kíván feltenni a miniszterelnökhöz, "Miért szégyelli Ön a magyar zászlót, miniszterelnök úr?" címmel. Tájékoztatom az Országgyûlést, hogy a miniszterelnök a Házszabály 119. § (4) bekezdése alapján, halaszthatatlan közfeladata ellátása miatt távol van. Személyes érintettsége miatt a válaszadásra helyettest nem jelölt ki. Így a kérdés elmondása halasztásra kerül. A választ legkésõbb a harmadik, soron következõ azonnali kérdések órájában kell megadnia a miniszterelnök úrnak.

Tisztelt Országgyûlés! Megérkezett a Pusztai Erzsébet képviselõtársunk azonnali kérdésével kapcsolatos anyag, amibõl kiderül, hogy a miniszterelnök úr - mert hozzá szólna a kérdés - kit jelölt ki helyettesnek. Ezért nem tudtunk eddig erre a kérdésre rátérni.

Ismertetem tehát az azonnali kérdés tárgyát: a lakásbõvítésre adott támogatás megszüntetésérõl szól.

Tájékoztatom az Országgyûlést, ugyancsak, miként az imént is, hogy a miniszterelnök úr halaszthatatlan közfeladata ellátása miatt arról tájékoztatta az Országyûlés elnökét, hogy a válaszadásra maga helyett ismét dr. Békesi László pénzügyminiszter urat jelöli ki.

Megkérdezem dr. Pusztai Erzsébet képviselõt, hogy elfogadja-e a válaszadó személyét, vagy a miniszterelnök úrtól személyesen kéri a választ. Ez utóbbi esetben a miniszterelnöknek legkésõbb a soron következõ második azonnali kérdések órájában kell válaszolnia, figyelemmel az elõzõ heti ülésre.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage