Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Képviselõtársaim! Képviselõ úr a miniszter asszony válaszát nem fogadta el. Kérdezem ezért az Országgyûlést, elfogadja-e a miniszteri választ. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 163 igen szavazattal, 27 ellenében, 13 tartózkodás mellett a miniszteri választ elfogadta.

Tisztelt Képviselõtársaim! Szünet elõtt még néhány határozathozatallal járó kérdésre térünk rá. Figyelmet és csendet kérek mindenkitõl! Köszönöm szépen. S mielõtt szünetre bocsátom képviselõtársaimat... (Derültség.).., felhívom a figyelmüket, hogy szünet után még terjedelmes határozathozatalok következnek, tehát feltétlenül õrizzék meg a Ház határozatképességét.

Tisztelt Országgyûlés! Az ülés kezdetén nem került sor néhány elõterjesztés sürgõsségi indítványának elbírálására, illetve a részletes vitára bocsátásokra. Ezek most következnek.

A kormány sürgõs tárgyalást kért a magyar-szlovén szabadkereskedelmi megállapodás kihirdetését kezdeményezõ törvényjavaslatára. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e ezzel. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy az Országgyûlés 190 igen szavazattal, 3 ellenében, 5 tartózkodás mellett a törvényjavaslat sürgõs tárgyalását elrendelte.

Tisztelt Országgyûlés! Az emberi jogi bizottság sürgõs tárgyalást kérve országgyûlési határozati javaslatot nyújtott be az egyházak közvetlen állami támogatásáról jóváhagyott 1995. évi költségvetési keret felosztásáról H/407. számon. A bizottság nevében dr. Hegyi Gyula elnök úr kért szót, megadom.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage