Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Megköszönöm dr. Békesi László pénzügyminiszter úr elhangzott összefoglalóját.

Tisztelt Országgyûlés! Elõször azokról a módosító javaslatokról határozunk, amelyeket az elõterjesztõ támogat. A T/231/11. számú ajánlás 1., 2., 3., 4., 5. és 6. pontjaiban lévõ módosító javaslatokat teszem fel szavazásra. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a módosító javaslatokat? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatokat 199 igen szavazattal, 2 ellenszavazattal, 4 tartózkodás mellett elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Most az ajánlás 7. számú pontjában Veres János módosító javaslatát teszem fel szavazásra, amely a törvényjavaslat 2. számú melléklete 1. pontjának módosítását javasolja. Lényege a következõ: a negyedévenként bevallásra kötelezett a havonkénti elszámolást és bevallást alanyi jogon választhassa. A költségvetési bizottság támogatja, a többi nem. A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 50 igen szavazattal, 153 ellenszavazattal, 12 tartózkodás mellett nem fogadta el.

Tisztelt Országgyûlés! Határozathozatalunk végére értünk. Zárószavazásra várhatóan jövõ heti ülésünkön kerül sor.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik az általános forgalmi adóról szóló 1992. évi LXXIV. számú törvény módosításáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosító javaslatok határozathozatala. Az elõterjesztést T/234. számon, a bizottságok ajánlásait T/234/42. és T/234/46. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Dr. Békesi László pénzügyminiszter úr az imént jelezte, hogy a három törvényjavaslattal kapcsolatosan egyben kívánja elmondani zárószavait, ezért most elõször azokról a módosító javaslatokról határoz az Országgyûlés, amelyeket az elõterjesztõ támogat. Felhívom képviselõtársaink figyelmét, hogy a határozathozatal során figyelembe vesszük azokat a tárgyalás összevonására vonatkozó ügyrendi döntéseket, melyekrõl a részletes vitában az Országgyûlés már határozott.

Tisztelt Országgyûlés! Emlékeztetem önöket, hogy december 10-ei ülésünkön a törvényjavaslat részletes vitájában Kiss József, a szociális bizottság elõadója, több ügyrendi észrevételt is tett. Az ülést vezetõ elnök ennek nyomán felkérte az alkotmányügyi bizottságot, hogy dolgozza ki a képviselõi módosító, illetve csatlakozó módosító javaslatok házszabályszerûsége vizsgálatának eljárási rendjét. Felkérem jegyzõ képviselõtársamat, hogy ismertesse az alkotmányügyi bizottság erre vonatkozóan kialakított véleményét.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage