Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm az észrevételt. Én külön nem adom ezt most ki az alkotmányügyi és ügyrendi bizottságnak. Saját belátására bízom, hogy érez-e itt olyan problémát, hogy önmaga napirendjére tûzze ezt a kérdést.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a fogyasztási adóról és a fogyasztási árkiegészítésrõl szóló 1991. évi LXXVIII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat zárószavazása. Az elõterjesztés T/235. számon, az egységes javaslat pedig T/235/30. számon került kibocsátásra. Emlékeztetem önöket, hogy a múlt héten sor került a miniszteri válaszadásra.

Bejelentem, hogy a zárószavazás megkezdéséig senki sem nyújtott be a Házszabály 107. §-a (1) bekezdése szerinti módosító javaslatot. Így a mai zárószavazás az ügyben egyetlen döntést igényel.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a fogyasztási adóról és a fogyasztási árkiegészítésrõl szóló 1991. évi LXXVIII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot az egységes javaslat szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 201 igen szavazattal, 60 nem szavazattal szemben, tartózkodás nélkül a törvényjavaslatot elfogadta.

Megkérdezem, hogy a Házszabály 50. §-a (6) bekezdése szerint kíván-e valamelyik képviselõcsoport élni a háromperces indoklás lehetõségével. Igen, megadom a szót Bogárdi Zoltánnak, a Magyar Demokrata Fórum frakciójából.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage