Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm. Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a fogságfenyítés bírósági felülvizsgálatáról szóló törvényjavaslat zárószavazása. Az elõterjesztés T/154. számon, az egységes javaslat pedig T/154/16. számon került kibocsátásra.

Emlékeztetem önöket, hogy ebben az ügyben is a múlt héten került sor a miniszteri válaszadásra.

Bejelentem, hogy a zárószavazás megkezdéséig senki sem nyújtott be a Házszabály 107. § (1) bekezdése szerinti módosító javaslatot, így a zárószavazás e törvényjavaslat tárgyában is egyetlen döntéssel történik majd.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a fogságfenyítés bírósági felülvizsgálatáról szóló törvényjavaslatot az egységes javaslat szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 258 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül, tehát egyhangúlag, a törvényjavaslatot elfogadta.

Formálisan fel kell tennem a kérdést - bár nem hiszem, hogy gyakorlati értelme van -, kíván-e valamelyik képviselõcsoport élni a háromperces indoklás lehetõségével? (Nincs jelentkezõ.) Értelemszerûen senki sem kért szót.

Tisztelt Országgyûlés! Most soron következik az egészségügyrõl szóló 1972. évi II. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat zárószavazása. Az elõterjesztést T/155. számon, az egységes javaslatot pedig T/153/23. számon kapták meg képviselõtársaim.

Emlékeztetem önöket arra, hogy a miniszteri válaszadásra még a múlt héten sor került.

Bejelentem, hogy a zárószavazás megkezdéséig senki sem nyújtott be a Házszabály 107. § (1) bekezdése szerinti módosító javaslatot, így a mai zárószavazás ebben a törvényjavaslatban is egyetlen döntéssel történik.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e az egészségügyrõl szóló 1972. évi II. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot az egységes javaslat szerint. Kérem szavazatukat! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 248 igen szavazattal, 1 nem szavazattal szemben, 23 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta. Frakcióálláspont indoklására szót kért Hegyi Gyula, a Magyar Szocialista Párt képviselõcsoportjából. Megadom a szót.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage