Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Dr. Torgyán Józsefné Cseh Mária képviselõtársunk a miniszteri választ nem fogadta el. Kérdezem ezért a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a miniszter úr válaszát? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 163 igen szavazattal, 27 ellenszavazattal, 26 tartózkodás mellett a miniszteri választ elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Most már valóban az interpellációk végére értünk. További határozathozatalokkal folytatjuk munkánkat.

Soron következik elõször személyi javaslat megtárgyalása. A Fiatal Demokraták Szövetsége képviselõcsoportjának nevében dr. Szájer József frakcióvezetõ úr személyi javaslatokat terjesztett elõ, H/432. számon.

A Fidesz frakciója a környezetvédelmi bizottságba, a Deutsch Tamás képviselõ úr lemondása miatt megüresedett helyre Balsay Istvánt jelöli a bizottság tagjává. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a személyi javaslattal. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 211 igen szavazattal, 2 ellenszavazattal, 3 tartózkodással Balsay Istvánt a környezetvédelmi bizottság tagjává megválasztotta.

A Fiatal Demokraták Szövetségének frakciója az önkormányzati bizottságba, ugyancsak Deutsch Tamás képviselõ úr lemondása miatt megüresedett helyre szintén Balsay Istvánt jelöli a bizottság tagjává. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a személyi javaslattal? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 206 igen szavazattal, 2 ellenszavazattal, 6 tartózkodás mellett Balsay Istvánt az önkormányzati bizottság tagjává választotta.

A Fiatal Demokraták Szövetségének frakciója a költségvetési bizottságba, az Urbán László képviselõi mandátumáról történt lemondása miatt megüresedett helyre Pokorni Zoltánt jelöli a bizottság tagjává. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a személyi javaslattal. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 231 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 4 tartózkodás mellett Pokorni Zoltánt a költségvetési bizottság tagjává megválasztotta.

Képviselõtársainknak eredményes munkát kívánok az Országgyûlés és a magam nevében. (Taps.)

(15.20)

Tisztelt Országgyûlés! Kósa Lajos és dr. Orbán Viktor képviselõtársaink, Fiatal Demokraták Szövetsége, önálló indítványt nyújtottak be a tulajdonviszonyok rendezése érdekében az állam által az állampolgárok tulajdonában igazságtalanul okozott károk részleges kárpótlásáról szóló törvény módosítására T/277. számon.

A mezõgazdasági bizottság december 7-i ülésén úgy határozott, hogy az önálló indítvány ne kerüljön az Országgyûlés tárgysorozatába. Errõl a döntésrõl jegyzõ képviselõtársam tájékoztatta az Országgyûlést.

A Házszabály 98. §-ának (5) bekezdése értelmében a bizottság által elutasított törvényjavaslat tárgysorozatba-vételét a képviselõcsoport vezetõje kérheti, és ezt öt percben indokolhatja.

Ezt követõen az Országgyûlés errõl határoz. Ezzel az eszközzel azonban egy országgyûlési ülésszak alatt legfeljebb öt alkalommal élhet a frakció.

Tájékoztatom képviselõtársaimat, hogy ugyanezen házszabályi rendelkezés tartalmazza azt is, hogy a képviselõcsoportok számára is biztosított két-két perces felszólalási lehetõség.

Megkérdezem az elõterjesztõket, hogy kíván-e valamelyikük szólni? (Kósa Lajos jelentkezik szólásra.) Igen. Megadom a szót Kósa Lajos képviselõ úrnak, a Fiatal Demokraták Szövetsége részérõl.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage