Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyûlés! A záróvitát lezárom; a zárószavazás következik.

Elõször a módosító javaslatokról határoz az Országgyûlés. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a költségvetési bizottságnak a záróajánlás 1. pontjában benyújtott módosító javaslatát, amelyet az alkotmányügyi bizottság és az elõterjesztõ támogat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 221 igen szavazattal, 1 ellenszavazattal, 1 tartózkodás mellett a módosító javaslatot elfogadta.

A bizottság a záróvitához benyújtott ajánlás 2. pontjában a törvény hatálybalépésével kapcsolatos rendelkezéseket pontosítja, az elõterjesztõ támogatásával. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 225 igen szavazattal, 5 ellenszavazat mellett, tartózkodás nélkül a módosító javaslatot elfogadta.

Ezek után kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e az adózás rendjérõl szóló 1990. évi XCI. törvény módosítását kezdeményezõ törvényjavaslatot a T/231/12. számú egységes javaslat szerint, a már elfogadott módosító javaslatokkal kiegészítve. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 206 igen szavazattal, 2 ellenszavazattal, 21 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.

Megkérdezem, kíván-e valamelyik képviselõcsoport élni a háromperces indokolás lehetõségével. (Nincs ilyen jelzés.) Nem kíván, köszönöm szépen.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a Magyar Köztársaság és a Svájci Államszövetség között aláírt választottbírósági és békéltetési szerzõdés megerõsítésérõl szóló országgyûlési határozati javaslat általános vitája és lehetõség szerinti határozathozatala. Az elõterjesztést H/229. számon, a bizottságok ajánlásait pedig H/229/1-2. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Megadom a szót Kovács László külügyminiszter úrnak, a napirendi pont elõadójának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage