Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm. Kérdezem tisztelt képviselõtársaimat, kíván-e még valaki felszólalni az általános vitában? (Nem.) Mivel több képviselõtársunk nem jelzett felszólalási szándékot, megkérdezem dr. Békesi László pénzügyminiszter urat, hogy kíván-e válaszolni a vitában elhangzottakra? (Nem.) Nem.

Tisztelt Országgyûlés! Az általános vitát lezárom. Mivel az elõterjesztéshez módosító javaslat érkezett, mai ülésünkön nem kerülhet sor a határozathozatalra.

(18.10)

Indítványozom ezért a tisztelt Országgyûlésnek, hogy döntsön az országgyûlési határozati javaslat részletes vitára bocsátásának kérdésében. Határozathozatal következik. Tehát kérem a tábla beállítását. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés a határozati javaslatot 211 igen szavazattal, 16 ellenében, 3 tartózkodás mellett részletes vitára bocsátotta.

Tisztelt Országgyûlés! A házbizottság sürgõs tárgyalást kérve benyújtotta a társadalmi szervezetek, a nemzeti, etnikai kisebbségi szervezetek, valamint az egyházak költségvetési támogatására szolgáló pénzeszközök elosztásának bizottsági elõkészítésérõl szóló országgyûlési határozati javaslatát, H/434. számon.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e a javaslat sürgõs tárgyalásával. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 214 igen szavazattal, 3 ellenszavazattal szemben, 2 tartózkodás mellett az elõterjesztés sürgõs tárgyalásba-vételét elrendelte.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a családi pótlékról szóló 1990. évi XXV. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitája és lehetõség szerinti határozathozatala. Az elõterjesztést T/320. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Megadom a szót Selmeczi Gabriella képviselõtársunknak, a napirendi pont elõadójának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage