Selmeczi Gabriella Tartalom Elõzõ Következõ

SELMECZI GABRIELLA, a napirendi pont elõadója: Elnök Úr! Tisztelt Országgyûlés! Kövér László frakciótársammal azért nyújtottuk be ezt az önálló indítványt, az volt a szándékunk, hogy a családi pótlék elértéktelenedését megállítsuk. Az Országgyûlésnek törvényi kötelessége van, kötelezettsége van, hogy az éves költségvetési törvényben döntsön a családi pótlék emelésének mértékérõl és annak differenciálásáról.

Erre irányuló módosító javaslatot beadtunk a költségvetés megfelelõ fejezetéhez, párhuzamosan az önálló indítvánnyal. A szociális és egészségügyi bizottság ezen módosítást nem fogadta el, illetve a bizottságon nem kapta meg a szükséges támogatást.

A családi pótlék rendszere összefüggõ rendszer. Egyetértünk azzal, hogy meg kell reformálni, módosítani kell ezt a rendszert. A bizottsági ülésen a kormány képviselõje ígérte, hogy jövõ év szeptember végéig benyújtanak egy olyan elõterjesztést, egy olyan anyagot, amely a reformra, a módosításra vonatkozik. Ezt figyelembe véve körülbelül egy év fog addig eltelni, míg a családi pótlék rendszeréhez, szisztémájához az Országgyûlés hozzá fog nyúlni. (Zaj.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage