Solymosi József Tartalom Elõzõ Következõ

SOLYMOSI JÓZSEF (SZDSZ): Tisztelt Országgyûlés! Az SZDSZ képviselõcsoportja és benne az egy agrárszövetséges képviselõ ugyancsak elfogadta a törvénymódosítást, pedig tisztában volt vele és ma is tisztában van vele, hogy ez a módosítás nem oldja meg az alapvetõ problémát.

Változatlanul sok gonddal, sok problémával küszködik az egész szövetkezeti mezõgazdaság, és ahogy Bogárdi képviselõ úr elmondta, ebben az évben valóban nagyon nagy válaszút elé kerül a magyar gazdaságnak ez az ágazata. De annak, hogy ilyen válsághelyzet elõtt áll ez az ágazat, nem ez a törvénymódosítás az oka, hanem az, hogy az elmúlt évek folyamatos szövetkezetellenes politikája olyan helyzetet teremtett, mint amilyennel jelenleg szembe kell néznünk. Azokat a törvényeket, amelyeket az elmúlt évben elég keserves körülmények között hozott létre a parlament, ezzel a néhány paragrafusos törvénymódosítással már nem lehet megváltoztatni, és nem lehet rajtuk javítani.

Arra viszont alkalmas volt ez a módosítás, hogy ráirányította a figyelmet erre az ágazatra, és ráirányította arra, hogy a következõ hónapokban - és nem is éveket mondok - ismételten foglalkozni kell jó néhány kérdéssel. Ugyanis ha azt akarjuk, hogy ez az ágazat elfoglalja a megfelelõ helyét a magyar társadalmi-gazdasági életben, akkor nem szabad ilyen sokáig bizonytalan pozícióban maradnia ennek az ágazatnak. Köszönöm szépen. (Taps az SZDSZ padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage