Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyûlés! Megkérdezem képviselõtársaimat, kíván-e valaki részt venni a vitában. (Nincs jelentkezõ.) Ilyen szándékot nem jeleznek képviselõtársaim, ezért az általános vitát lezárom.

Gondolom, az emberi jogi bizottság elõadója nem kíván reflektálni. (Hegyi Gyula: Nem.) Ennek megfelelõen - mivel módosító javaslat sem érkezett az indítványhoz - határozathozatal következik, amely egyetlen döntést igényel a tisztelt Országgyûléstõl.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e az egyházak közvetlen állami támogatására jóváhagyott 1995. évi költségvetési keret felosztásáról szóló országgyûlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 250 igen szavazattal, 4 ellenszavazattal, 21 tartózkodás mellett az országgyûlési határozati javaslatot elfogadta.

Megkérdezem a tisztelt képviselõcsoportokat, kívánja-e valamelyikük indokolni a szavazását. (Nincs jelentkezõ.) Ilyen igény nem jelentkezett.

Tisztelt Országgyûlés! Bejelentem, hogy a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai kintlévõségének rendezésérõl, a járulékbeszedés, végrehajtás és ellenõrzés egységes rendszerének kialakításáról szóló országgyûlési határozati javaslat részletes vitájára a mai napon nem kerülhet sor, mivel az alkotmányügyi bizottság nem tudta befejezni a módosító javaslatok tárgyalását. Erre késõbbi ülésünkön kerül majd sor.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik az ügyvédségrõl szóló 1983. évi 4. törvényerejû rendelet módosításáról szóló törvényjavaslat részletes vitája. Az elõterjesztést T/383. számon, az alkotmányügyi bizottság ajánlását pedig T/383/3. számon kapták kézhez képviselõtársaim. Megkérdezem az alkotmányügyi bizottság elnökét, kívánja-e szóban kiegészíteni a bizottság ajánlását. (Dr. Szigethy István jelentkezik.) Nem kívánja. (Dr. Hack Péter: Elnök úr, Szigethy István a bizottság elõadója!) Mégiscsak kívánja, Szigethy István képviselõtársunk személyében. Megadom neki a szót.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage