Elnök Tartalom Következõ
       Az Országgyûlés téli rendkívüli ülésszakának 4. ülésnapja
                  (15.02 óra - Elnök: dr. Gál Zoltán
       Jegyzõk: dr. Szilágyiné Császár Terézia és Boros László)

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Köszöntöm a jelen lévõ képviselõtársaimat, s mindenkit, aki figyelemmel kíséri munkánkat.

Tisztelt Képviselõtársaim! A Magyar Országgyûlés a mai napon megkezdi 1995. évi munkáját. Az elmúlt hetekben majd minden politikai párt, frakció elemezte az elmúlt fél esztendõ tapasztalatait és meghatározta teendõit. Azt gondolom, hogy ez alapot ad arra, hogy teljesítsük az ország közvéleményének azt a kívánságát, miszerint felelõsségteljes munkát vár el választottaitól. Polgáraink tudják, a nemzeti egyetértéssel létrejött demokráciában csak ritkán képzelhetõ el teljes nézetazonosság a különbözõ politikai erõk között. Ám arra joggal számíthatnak, hogy a nemzeti feladatok megoldásának szándéka összefogja a parlamenti pártokat. Elvárhatják azt is, hogy a kormánykoalíció és az ellenzék vitái az optimális megoldásokhoz vezessenek.

A törvényalkotás munkájának azt az üzenetet kell hordoznia, hogy a nép képviselõinek megalapozott elképzelései vannak a társadalmi problémák megoldásáról, s ezt hitelesen bizonyítani tudják az ország közvéleménye elõtt. Csak így remélhetõ, hogy a nemzet önbizalma erõsödni fog. Erre az önbizalomra a nehéz 1995-ös esztendõben igencsak szükségünk lesz, s ennek elõsegítése közös kötelességünk.

Tisztelt Országgyûlés! Szeretnék gratulálni azoknak a képviselõtársainknak, akik itt az elmúlt hetekben tartott különbözõ tanácskozásokon pártjukban, frakciójukban új tisztséget kaptak.

E gondolatok jegyében az Országgyûlés téli rendkívüli ülésszakának 4. ülésnapját megnyitom. Bejelentem, hogy az ülés vezetésében dr. Szilágyiné Császár Terézia és Boros László jegyzõ képviselõtársaim lesznek segítségemre. (Taps.)

Megadom a szót Horn Gyula miniszterelnök úrnak.

Tartalom Következõ

Eleje Homepage