Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyûlés! Az azonnali kérdések, a kérdések és az interpellációk elmondására kedden 14 órától kerül sor.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik ma kezdõdõ ülésünk napirendjének megállapítása.

A Házszabály 47. § (4) bekezdése alapján két javaslat is érkezett, amely eltérést tartalmaz a házbizottság hétvégi futárpostával kiküldött ajánlásához képest.

A Házszabály 47. § (6) bekezdése alapján a napirendi javaslat megváltoztatására tett javaslatokról az Országgyûlés vita nélkül határoz.

Elõször: a Fidesz és a KDNP képviselõcsoportjának 15 képviselõje kezdeményezte, hogy a napirendi javaslatot változtassuk meg. Ennek megfelelõen elsõnek errõl a javaslatról kell határoznunk, amely azt tartalmazza, hogy a házbizottság ajánlásához képest az állam tulajdonában lévõ vállalkozói vagyon értékesítésérõl szóló törvényjavaslat ne képezze ma kezdõdõ ülésünk napirendjének részét.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a 15 képviselõtársunk által tett javaslatot. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy a látható többség nem támogatja a javaslatot. Tehát a 15 képviselõtársunk javaslatát az Országgyûlés nem fogadta el.

Tájékoztatom a tisztelt Országgyûlést, hogy a kormány is javaslatot terjesztett elõ - eltérõen az eredeti kezdeményezésétõl -, amely szerint az illetékekrõl szóló törvény módosítását kezdeményezõ elõterjesztés ne képezze részét mai ülésünk napirendjének.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a kormány által elõterjesztett korrekcióval. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többsége a javaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Most a házbizottság által elõterjesztett napirendi ajánlás elfogadásáról kell határoznunk, figyelemmel az elõbbi döntésekre.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a házbizottság napirendi ajánlását az elõbb elfogadott, illetõleg el nem fogadott korrekciókkal együtt. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többsége a javaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Ennek megfelelõen soron következik az illetékekrõl szóló... (Közbeszólások: Szavaztunk a levételrõl!) ...1990. évi XCIII. törvény módosítása helyett... (Derültség. - Taps.) ...a gépjármûadóról szóló 1991. évi LXXXII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitájának folytatása és lezárása.

Az elõterjesztést T/230. számon, a bizottsági ajánlásokat pedig T/230/2-4. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Emlékeztetem önöket, hogy az Országgyûlés december 15-i ülésén a miniszteri expozé már elhangzott.

Megkérdezem a költségvetési bizottság jelen lévõ képviselõit, kíván-e a bizottság elõadót állítani? (Igen.) Megadom a szót Keller László képviselõtársunknak, MSZP. A költségvetési bizottság nevében kíván szólni.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage