Orosz Sándor Tartalom Elõzõ Következõ

DR. OROSZ SÁNDOR (MSZP): Köszönöm a szót. Mindenekelõtt, ha ez a dolog úgy történt, ahogy Sepsey úr elmondta - és ebben nincsen okom kételkedni -, akkor természetesen elnézést kérek. Utasításom úgy szólt, hogy a módosító indítványok elõterjesztõit hívják meg. Tehát ez adminisztratív hiba lehetett ilyen körülmények között.

Ami a dolognak az egyéb részét illeti, úgy gondolom, kár lenne ezt a vitát az eredeti tartalmához képest túl messzire vinni. Ha mindarra a mondandóra és sok esetben vádaskodásra reagálnék, amit Sepsey úr itt elmondott - és tulajdonképpen elsõ szándékom ez volt -, úgy gondolom, megint abba a csapdába esnénk, mint oly gyakran a szövetkezeteket avagy a földet érintõ jogalkotás során.

Éppen ezért engedje meg, hogy mindössze arra hívjam föl a figyelmét, hogy itt, ezen földkiadó bizottságokról szóló törvénymódosítás kapcsán már nem a szövetkezetek és a tagok dolgait kell rendezni, hanem a létezõ részarány-tulajdonosok jogait kell pontosítani oly értelemben, hogy földtulajdonjogukkal szándékaiknak megfelelõen élhessenek, és olyan helyzetbe kell tudni hozni az ezzel a kérdéssel foglalkozó földkiadó bizottságokat és az ezzel a kérdéssel foglalkozó államigazgatási szerveket, hogy ez mielõbb lezárulhasson.

(17.50)

Még egy megjegyzést engedjen meg, Salamon elnök úr. Úgy gondolom, érdemes lenne megnézni, hogy a már benyújtott csatlakozó módosító indítvány a részletes vita lezárását valóban meggátolja-e. Úgy gondolom, sokkal inkább úgy áll a helyzet, hogy a részletes vita lezárásáig lehet ilyen kapcsolódó módosító indítványt benyújtani. Kérném, hogy a vonatkozó passzust ellenõriztesse.

Köszönöm figyelmüket. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage