Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyûlés! Az általános vitát lezárom, a határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a kínzás és az embertelen vagy megalázó büntetések, vagy bánásmód megelõzésérõl szóló európai egyezmény kihirdetésérõl szóló törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 233 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a törvényjavaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Most mentelmi ügyekre térünk rá. Bejelentem, hogy Morvai Ferenc képviselõtársunk, Független Kisgazdapárt, betegsége miatt mai ülésünkön nem tud jelen lenni, s mivel felszólalási jogával élni kíván, mentelmi ügyének megtárgyalására késõbbi ülésünkön kerül sor.

Tájékoztatom képviselõtársaimat arról, hogy a mentelmi bizottság a mentelmi jog felfüggesztésére irányuló indítvány tárgyában határozati javaslatot nyújt be az Országgyûlésnek.

A határozati javaslathoz módosító javaslatot nem lehet fûzni, arról az Országgyûlés vita nélkül határoz. A határozathozatal elõtt a képviselõ felszólalhat.

A mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság H/460. számon határozati javaslatot nyújtott be Pallag László képviselõtársunk, Független Kisgazdapárt, mentelmi ügyében. A bizottság indítványozza, hogy a Békési Városi Bíróság megkeresésével érintett ügyben az Országgyûlés Pallag László országgyûlési képviselõ mentelmi jogát függessze fel. Megadom a szót Farkas Imrének, a mentelmi bizottság elõadójának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage