Halda Alíz Tartalom Elõzõ Következõ

HALDA ALIZ, a mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság elõadója: Tisztelt Elnöknõ! Tisztelt Ház! A mentelmi bizottság a szóban forgó ügyben, mint azt hallhatták képviselõtársaim, nem javasolja dr. Rapcsák András országgyûlési képviselõtársunk kiadatását. Ennek pedig a következõ az oka:

Õt dr. Mónus Áron jelentette fel. (Derültség.) Az ügyben szereplõ mindkét féllel már többször volt módja találkozni a mentelmi bizottságnak is, és az Országgyûlésnek is, csak más párosításban, ebben még nem. (Derültség.) A feljelentés tárgya egy újságcikk, amelyet a Szegedi Bíróság meg is küldött a mentelmi bizottságnak, illetõleg a Legfõbb Ügyészségnek. Ez egy interjú, amelyben dr. Mónus Áron úgy véli, hogy õt megsértették.

A mentelmi bizottságnak nem dolga - mint az már többször elhangzott - azt firtatni: elkövette, nem követte, bûnös, nem bûnös; de itt, hogy az ügy megtörtént-e, hogy van-e ügy, azt azért kénytelenek vagyunk megállapítani. Az interjú elolvasása után arra az álláspontra kellett helyezkednie a mentelmi bizottságnak, hogy itt egyszerûen nincsen ügy. Nem hangzott tehát el semmi olyasmi, amely a becsületsértést, rágalmazást akár csak meg is közelítené, úgyhogy ezért javasoljuk azt, hogy ne függesszük fel az õ mentelmi jogát, noha a képviselõ úr - azt gondolom - ezt szeretné, mert mint ebben az interjúban is nyilatkozik, õ nagyon élvezi a bírósági tárgyalásokat. (Derültség.) Itt most a kedve ellenére kell tennünk. Köszönöm szépen. (Derültség és taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage