Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Megkérdezem dr. Rapcsák Andrást.., aki jelzi máris, hogy nem kíván felszólalni. Köszönöm szépen.

(16.30)

Tisztelt Országgyûlés! A határozathozatal következik. Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy a mentelmi jog felfüggesztése a jelen lévõ országgyûlési képviselõk kétharmadának igen szavazatát igényli. Emlékeztetem önöket, hogy a bizottság úgy foglalt állást, hogy a képviselõ úr mentelmi jogát az Országgyûlés ne függessze fel.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy felfüggeszti-e dr. Rapcsák András országgyûlési képviselõ mentelmi jogát. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 7 igen szavazattal, 238 ellenszavazattal, 16 tartózkodás mellett dr. Rapcsák András mentelmi jogát nem függesztette fel.

Tisztelt Országgyûlés! Az emberi jogi bizottság - sürgõs tárgyalást kérve - benyújtotta a nemzeti és etnikai kisebbségi szervezetek költségvetési támogatásáról szóló országgyûlési határozati javaslatát H/454. számon. Az elõterjesztést kézhez kapták képviselõtársaim.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a sürgõs tárgyalással? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 248 igen szavazattal, 2 ellenszavazattal, 3 tartózkodás mellett az országgyûlési határozati javaslatot sürgõs tárgyalásba vette.

Tisztelt Országgyûlés! Határozathozatalaink végéhez értünk. Most negyedórás szünet következik. Szünet után a köztisztviselõk jogállásáról szóló törvényjavaslat általános vitáját folytatjuk.

(Szünet: 16.33-16.58 - Elnök: dr. Gál Zoltán

Jegyzõ: Nahimi Péter és dr. Trombitás Zoltán)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage