Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Mielõtt megkezdenénk az ülést, kérem, hogy képviselõtársaikat figyelmeztessék: határozatképességre lesz szükség, foglalják el üléshelyeiket.

A bizottságelnöki értekezlet javaslata alapján bizottsági ajánlás elkészítésére a következõ bizottságokat jelölöm ki: A büntetõjogszabályok módosításáról szóló törvényjavaslatra az alkotmányügyi bizottságot és az emberi jogi bizottságot. A Magyarország és Románia között kötött állategészségügyi egyezmény kihirdetésérõl szóló 1968. évi 8. törvényerejû rendelet hatályon kívül helyezését indítványozó törvényjavaslatra a mezõgazdasági bizottságot és a külügyi bizottságot. Tárgysorozatba-vételre való döntésre, a lakások és helyiségek bérletére, valamint elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló 1993. évi LXXVIII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatra az önkormányzati bizottságot.

Itt tájékoztatom képviselõtársaimat arról, hogy dr. Salamon László képviselõ úr önálló indítványa sürgõs tárgyalásbavételéhez szükséges számú aláírásokat a tegnapi napon benyújtotta.

Bejelentem, hogy a kormány kivételes eljárást kért a számvitelrõl szóló törvény módosítását kezdeményezõ T/394. számú törvényjavaslatára. Annak érdekében, hogy a frakciók kialakíthassák álláspontjukat, a kivételes tárgyalásbavételrõl jövõ heti ülésén határoz az Országgyûlés.

Tisztelt Országgyûlés! Szavazásokra lenne szükség, de láthatóan a parlament nem határozatképes. Tisztelettel kérem a frakcióvezetõket, hogy a képviselõk ülésteremben való megjelenésérõl gondoskodjanak! (Rövid szünet.)

Tisztelt Országgyûlés! Hogy ne töltsük hiába az idõt, áttérünk a Polgári és Politikai Jogok Nemzetközi Egyezségokmányának az Egyesült Nemzetek Közgyûlése XLIV. ülésszakán 1989. december 15-én elfogadott Második Fakultatív Jegyzõkönyve kihirdetésérõl szóló törvényjavaslat általános vitájára és határozathozatalára. Az elõterjesztést T/355. számon, a bizottságok ajánlásait T/355/1. és 2. számon kapták kézhez képviselõtársaim. Megadom a szót dr. Vastagh Pál igazságügy-miniszter úrnak, a napirendi pont elõadójának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage