Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm. Megkérdezem dr. Hack Péter urat, az alkotmányügyi bizottság elnökét, kíván-e a bizottság elõadót állítani? (Dr. Hack Péter: Nem.) Nem.

Mivel elõzetes írásbeli bejelentkezés nem történt, megkérdezem képviselõtársaimat, kíván-e valaki felszólalni? (Senki nem jelentkezik szólásra.) Nem.

Tisztelt Országgyûlés! Mivel az elõterjesztéshez módosító javaslat nem érkezett, részletes vitára nem kerül sor, a törvényjavaslat elfogadásáról kell döntenünk. Kérdezem, van-e ezzel kapcsolatban valakinek észrevétele? (Senki nem jelentkezik.) Nincsen.

Mivel felszólalásra nem jelentkeztek, kérdezem dr. Vastagh Pál igazságügy- miniszter urat, kíván-e válaszolni? (Dr. Vastagh Pál: Nem.- Derültség.)

Tisztelt Országgyûlés! Az általános vitát lezárom.

A határozathozatal következik, amely egyetlen döntést igényel. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a Polgári és Politikai Jogok Nemzetközi Egyezségokmányának az Egyesült Nemzetek Közgyûlése XLIV. ülésszakának 1989. december 15-én elfogadott Második Fakultatív Jegyzõkönyve kihirdetésérõl szóló törvényjavaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 197 szavazattal, ellenszavazat nélkül, 11 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.

Mivel a Ház határozatképes, visszatérünk a részletes vitára bocsátásokra.

Tisztelt Országgyûlés! Tegnapi, illetve mai ülésnapunkon több elõterjesztés általános vitáját lezártuk, de a részletes vitára bocsátásokra nem került sor. Indítványozom tehát a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 1993. évi költségvetésének végrehajtásáról szóló törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 206 szavazattal, ellenszavazat nélkül, 1 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy az egyes elkülönített állami pénzalapokról szóló 1992. évi LXXXIII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 222 szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a nyugellátások és nyugdíjszerû rendszeres szociális ellátások 1995. évi márciusi emelésérõl szóló országgyûlési határozati javaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 220 szavazattal, ellenszavazat nélkül, 2 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a helyi önkormányzati képviselõk és polgármesterek 1994. évi választásáról szóló beszámoló általános vitája és határozathozatala.

Az elõterjesztést J/447. számon, az önkormányzati bizottság ajánlását pedig J/447/1. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Tisztelt Országgyûlés! A Házszabály 114. §-ának (1) bekezdése alapján a beszámolóhoz módosító javaslatot nem lehet benyújtani. A jelentésnek csak általános vitája van, amely a jelentésben foglalt megállapítások, intézkedések megalapozottságáról folyik.

Megadom a szót dr. Németh János úrnak, az Országos Választási Bizottság elnökének, a napirendi pont elõadójának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage