Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm államtitkár úrnak. Tisztelt Országgyûlés! Írásban elõzetesen senki nem jelzett felszólalási szándékot. Megkérdezem képviselõtársaimat, hogy kíván-e valaki felszólalni? Mivel fölszólalási szándékot senki nem jelzett, így nem kérdezem meg dr. Németh Jánost, hogy kíván-e válaszolni a vitában elhangzottakra.

Tisztelt Országgyûlés! Az általános vitát lezárom, a határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a helyi önkormányzati képviselõk és polgármesterek 1994. évi választásáról szóló beszámolót? Kérem, szavazzanak. (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 228 szavazattal, 1 ellenszavazattal, 2 tartózkodás mellett a beszámolót elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Engedjék meg, hogy az Országgyûlés nevében köszönetemet fejezzem ki a választások megszervezésében közremûködõ választási szervek tagjainak, illetve mindazoknak, akik hozzájárultak az önkormányzati választások törvényes lebonyolításához. (Taps.)

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a köztisztviselõk jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. számú törvény módosításáról szóló törvényjavaslat határozathozatala. Az elõterjesztést T/422. számon kapták kézhez képviselõtársaim. Emlékeztetem önöket, hogy múlt heti ülésünkön az általános vitát lezártuk, s mivel az elõterjesztéshez módosító javaslat nem érkezett, részletes vitára nem kerül sor, a törvényjavaslat elfogadásáról kell határoznunk.

Megadom a szót Világosi Gábor államtitkár úrnak, aki a kormány álláspontját ismerteti.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage