Rusznák Miklós Tartalom Elõzõ Következõ

RUSZNÁK MIKLÓS (KDNP): Köszönöm a szót, elnök asszony, és köszönöm mindazoknak a frakcióknak a hozzászólását, amelyek akár pozitív, akár negatív irányban befolyásolták képviselõtársaim döntését.

Csak egy dologra szeretnék hivatkozni: amikor miniszterelnök úr õsszel Borsod-Abaúj-Zemplén megyében járt, akkor Szabó közgyûlési elnök úr valami olyasmit mondott - és ha nem, igazítson ki, jó irányban akarom ezt elmondani - , hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megyére évek óta készülnek tervek, de mindig valahol beporosodnak a szekrény aljában. Talán az volt a hasonlata, hogy ha egy szekér elé nem két lovat fognak, hanem négyet vagy hatot, akkor mind-mind tovább gyûrûzõdik a probléma, és soha nem oldódik meg. Az volt a kérése, hogy most ez elé a szekér elé ne két lovat, hanem négyet vagy hatot fogjunk.

Kedves Képviselõtársaim! Én parasztcsaládból származom, és soha nem titkoltam azt, most is büszke vagyok rá. (Folyamatos zaj.) De a parasztember soha nem fog egy szekér elé két lónál többet. Két lónál többnek a befogása már cirkuszi mutatvány, és a hat ló pedig több irányba húzza el a szekeret. Úgy gondolom, hogy több szekér elé kell két lovat fogni - úgy mint Borsod, Abaúj, és Zemplén térsége -, és legalább három vagy négy szekérre elosztani a terhet, abból lehet eredmény. Ellenkezõ esetben a hat ló nagyon sok irányba fogja húzni azt az egy szekeret, és össze fog törni.

Köszönöm szépen, és kérem a képviselõtársaimat, hogy szavazáskor támogassák önálló indítványomat. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage