Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyûlés! A határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e azzal, hogy a Rusznák Miklós képviselõ úr, Kereszténydemokrata Néppárt, által - a Bodrogköz, Hegyköz, Tokaj-Hegyalja térsége súlyos elmaradottságának megszüntetése, felzárkóztatása és az életfeltételek javítása érdekében - benyújtott H/303. számú önálló indítványa az Országgyûlés tárgysorozatába kerüljön? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 102 igen szavazattal, 60 nem szavazattal, 121 tartózkodás mellett az elõterjesztést nem vette tárgysorozatába.

Tisztelt Országgyûlés! Tegnapi ülésnapunkon egy elõterjesztés általános vitáját lezártuk, de a részletes vitára bocsátásra nem került sor. Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a Duna egyoldalú elterelése miatt szükséges teendõkrõl szóló 25/1994. április 13-i országgyûlési határozat módosítását kezdeményezõ országgyûlési határozati javaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 241 igen szavazattal, 8 nem szavazattal, 7 tartózkodás mellett az országgyûlési határozati javaslatot részletes vitára bocsátotta.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a nemzeti és etnikai kisebbségi szervezetek költségvetési támogatásáról szóló országgyûlési határozati javaslat általános vitája és határozathozatala. Az emberi jogi bizottság elõterjesztését - új változatban - H/534. számon, a költségvetési bizottság ajánlását pedig H/534/1. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Megadom a szót Gellért Kis Gábornak, az emberi jogi bizottság elnökének, a napirendi pont elõadójának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage