Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Megköszönöm dr. Békesi László pénzügyminiszter úr válaszát. Rátérünk a határozathozatalra.

Tisztelt Országgyûlés! Elõször azokról a módosító javaslatokról határozunk, amelyeket az elõterjesztõ támogat. Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy a javaslatsor elfogadása kizárja a szociális bizottság H/359/4. számú módosító javaslatát.

Tisztelt Országgyûlés! A H/359/7. számú ajánlás 1., 2., 3. és 4. pontjait teszem fel szavazásra. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 255 igen szavazattal, 12 ellenszavazattal, 2 tartózkodás mellett a módosító javaslatot elfogadta.

A határozathozatal végére értünk. Zárószavazásra várhatóan jövõ heti ülésünkön kerül sor.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a személyi javaslatok megtárgyalása.

A Szabad Demokraták Szövetsége frakcióvezetõjének ajánlása alapján, a Házszabály 23. § e) pontjának megfelelõen, a házbizottság személyi javaslatokat terjesztett elõ H/556. számon.

A házbizottság az önkormányzati bizottságba, a dr. Dornbach Alajos alelnök úr lemondása miatt megüresedett helyre dr. Wekler Ferencet jelöli a bizottság tagjává és alelnökévé. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a személyi javaslattal. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 258 igen szavazattal, 6 ellenszavazattal, 3 tartózkodás mellett dr. Wekler Ferencet az önkormányzati bizottság tagjává és alelnökévé megválasztotta. Képviselõ úrnak gratulálunk. (Taps.)

A házbizottság az alkotmányügyi bizottságba, a dr. Mészáros István László képviselõ úr lemondása miatt megüresedett helyre dr. Dornbach Alajost jelöli a bizottság tagjává. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a személyi javaslattal. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 269 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 1 tartózkodás mellett dr. Dornbach Alajost az alkotmányügyi bizottság tagjává megválasztotta. Képviselõ úrnak gratulálunk. (Taps.)

A házbizottság a környezetvédelmi bizottságba, a dr. Páris András képviselõ úr lemondása miatt megüresedett helyre Baky Györgyöt jelöli a bizottság tagjává. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a személyi javaslattal. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 260 igen szavazattal, 2 ellenszavazattal, 3 tartózkodás mellett Baky Györgyöt a környezetvédelmi bizottság tagjává megválasztotta.

(18.00)

Engedjék meg, hogy az Országgyûlés és a magam nevében minden megválasztott bizottsági tagnak, bizottsági alelnöknek eredményes, jó munkát kívánjak új megbízatásukhoz. (Taps.)

Tisztelt Országgyûlés! Bejelentem, hogy az oktatási bizottság a Házszabály 29. § (3) bekezdésének megfelelõen megalakította ellenõrzõ-elemzõ albizottságát.

Most soron következnek a mentelmi ügyek. A mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság H/461. számon határozati javaslatot nyújtott be Morvai Ferenc képviselõtársunk - Független Kisgazdapárt - mentelmi ügyében. A bizottság indítványozza, hogy a Pesti Központi Kerületi Bíróság megkeresésével érintett ügyben az Országgyûlés Morvai Ferenc országgyûlési képviselõ mentelmi jogát ne függessze fel. Megadom a szót dr. Isépy Tamásnak, a mentelmi bizottság alelnökének, a bizottság elõadójának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage