Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Megkérdezem Morvai Ferencet, kíván-e élni szólási lehetõségével. (Morvai Ferenc: Nem.) Nem kíván.

Tisztelt Országgyûlés! A határozathozatal következik. Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy a mentelmi jog felfüggesztése a jelen lévõ országgyûlési képviselõk kétharmadának "igen" szavazatát igényli.

Emlékeztetem önöket: a mentelmi bizottság azt javasolja, hogy az Országgyûlés a képviselõ úr mentelmi jogát ne függessze fel.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy felfüggeszti-e Morvai Ferenc országgyûlési képviselõ mentelmi jogát. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 22 igen szavazattal, 214 ellenszavazattal, 36 tartózkodással Morvai Ferenc mentelmi jogát nem függesztette fel. (Szórványos taps.)

Tisztelt Országgyûlés! A mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság H/539. számon határozati javaslatot nyújtott be Zwack Péter független képviselõtársunk mentelmi ügyében. A bizottság indítványozza, hogy a Budai Központi Kerületi Bíróság megkeresésével érintett ügyben az Országgyûlés Zwack Péter országgyûlési képviselõ mentelmi jogát ne függessze fel.

Megadom a szót dr. Isépy Tamásnak, a mentelmi bizottság alelnökének, a bizottság elõadójának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage